Sivut

ELMO

Virallista infoa

Nimi: Laronja's Policy Of Truth
Syntynyt: 14.12.2006
Lempinimet: Emppu, ElmoPelmonen, Ee, Eepeli, PrincessEe..
Koko: 46cm / 18kg
Väri: Ruskea valkoisin merkein (siis harmaa..)
Häntä: Pitkä (siis hyvin pitkä..)

Terveys
Lonkat C-C
Kyynärät 0-0
Polvet 0-0
Silmät ok
Tgaa +, hypotyreoosi


Isä: Ranchmoonb de Ubrique "Proffa"
Emä: Zorrazo Humada "Fanny"

Kasvattaja: Mari Aaltonen, kennel Laronja's


Elmo KoiraNetissä


Harrastukset ja saavutukset


Pääharrastuksena Elmolla on touhuilu Tampereen Seudun Etsintäkoirissa, Suomen Pelastuskoiraliiton (SPeKL) alaisuudessa. Päälajina on haku ja sivulajina jälki.

    Suoritetut kokeet:
    - haku/perus/päivä -08
    - haku/perus/pimeä -08
    - haku/loppu/päivä -09
    - haku/loppu/pimeä -10    -> HÄLYTYSRYHMÄKELPOISUUS
    - jälki/perus/päivä -11
    - haku/taidontarkastus/pimeä -12
    - jälki/perus/pimeä -13
    - jäljennostokoe/perus/päivä -13
    - jälki/perus/päivä -13
    - haku/taidontarkastus/päivä  -14

BH-koe suoritettu -11
Tokossa kisataan AVO-luokassa
MH-luonnekuvaus suoritettu -13
Lisäksi tehdään pikkuisen PK-juttuja omaksi iloksi.

Elmo omin sanoin

Elmo on elämäni koira.
Elmo on opettanut mitä elämä koiranomistajana parhaimmillaan voi olla. Elmon kanssa olemme aloittaneet kaiken yhdessä alusta asti ja opetelleet asiat "kantapään kautta". 

Ulkoisesti Elmo on, näin useamman vuoden perroja seuranneena, helppo kaveri. Vieraat ihmiset ja koirat eivät kiinnosta eli esimerkiksi taajama-alueiden etsintätilanteissa koira saa huoletta työskennellä vapaana. Elmo ei myöskaan omaa riistaviettiä.

Psyykkinen puoli on se, mikä tekee Elmosta haastavan. Elmolla on Omia Ihmisiä, joiden näkeminen pitkänkin tauon jälkeen saa perroherran aivan sykkyrälle onnesta. Muilla ei oikeastaan ole merkitystä. Paitsi jos kädet ovat taskussa ;) Sanonkin aina, että Een motto on: "Kyllä minua toki rapsuttaa saa, mutta se maksaa". Elmo ei siis varauksetta välitä kaikkien ihmisten huomiosta. Hetken omatoimisen analysoinnin jälkeen herra menee kuitenkin yleensä rapsutettavaksi.

Muiden koirien kanssa Elpis on neutraali oman tiensä kulkija. Epävarmuuden takia toiset epävarmat urokset saattavat jännittää, mutta silti samoja puskia haistellaan sulassa sovussa kylki kyljessä. Narttujen kiusaamisesta Elmoa ei ole tarvinut koskaan kieltää. Siis kertaakaan. Ikinä. Elmon ainoa rakkaus on ollut portugeesiystävä Vili :) Elmo kuuluu Sateenkaari -jengiin ;)

Elmo RRRRRRRakastaa tekemmistä. Mitä tahansa tekemistä. Koska tahansa. Vaikka satdekelillä lenkkeily saa Oman Prinsessamme näyttämään aivan maansa myyneeltä niin työskennellessä saa taivaalta sataa vaikka golfpallon kokoisia rakeita. Kun treenataan niin kura ja kylmyys eivät haittaa, maalimiehet ovat parasta maailmassa ja elämä vaan on niiin ihanaa. Koko koira on yhtä hymyä :)

Elämä ElmoPelmosen kanssa ei ole aina helppoa, koska herkkänä persoonana Ee kokee mamman olotilat ja tekemiset melkoisen voimakkaasti. Ja Elmoa ei hämätä. Tietyissä tilanteissa tämä "kuin avoimen kirjan lukeminen" on todella haastavaa, mutta silloin kun itsellä on paha olo ja Elmo painaa leukansa syliin ja katsoo syvälle silmiin kuin lohduttaakseen, muistaa miksi niin paljon tuota omaa vesiapinaansa rakastaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti