Sivut

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

ALOkas Elmo

9.3. oli hyvin merkittävä päivä.
Ohjaaja, jonka ei koskaan pitänyt edes treenata tokoa, huomasi matkaavansa kohti Sysmän koepaikkaa ja ilmoittautuvansa koiransa kanssa osalliseksi koitokseen.
Pelastuskoirakokeissa olen tunnettu sairaalloisena jännittäjänä, mutta voin vannoa, että se on ollut pientä verrattuna tuon tilanteen mielentilaan. Tilannetta pahensi entisestään se seikka, että kaikki omat PiVesin kannatusjoukkomme olivat päällekkäisyyksien vuoksi parin sadan kilometrin päässä tapahtumapaikasta. Hengessä mukana, tottakai! 

Paikalla myöskin kisaamassa ollut lapsuudenaikainen tuttavani oli varustautunut videokameralla eli saimme muistoksi tallenteen suorituksestamme. Kiitos Sanna tämän ikimuistoisen hetken taltioinnista.


Linkit videoihin:




Ja näin Salme Mujunen meitä tuomaroi:

Luoksepäästävyys    10
Tämä oli meille se The Liike, jota mamma jännitti oikein tosissaan. Tuomari ilmeisesti aisti sen, kun kehui poistuessaan hyvin koulutetusta koirasta.

Paikalla makaaminen    8
Edellisen ryhmän videoinnista johtuen menimme kehään kiireellä. Ee ei ollut ihan perillä tilanteestä ja tarvitsi kaksi käskyä maahanmenoon. Kehuja tarkkaavaisesta ja rauhallisesta suorituksesta.

Seuraaminen kytkettynä    9
Ajoittain väljää, varsinkin käännöksissä. Ajoittain sangen mallikasta ja oikeapaikkaista. Pisteitä ja kehuja myös iloisesta ja innokkaasta asenteesta, joka Eellä on kyllä kohdallaan.

Seuraaminen taluttimetta    9
Hehkutus jatkui. Tuomari ihastui Een asenteeseen ihan tosissaan.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä    9
Nämä kommentit olivat hauskimmat.  Käskyn kuultuaan Ee teputti muutaman "mätiedäntän"-askeleen paikallaan ennen lakoamista. Huomaa videolla tuomarin elekieli.

Luoksetulo    9
Elmomaisen vauhdikas. Melkoisen liukas alusta teki tepposin ja Ee ruopaisi ikävästi tyhjää räjähtävässä lähdössään. Ihme ja kumma, sai pysäytettyä ilman törmäystä. Tästä kehuja (sekä ohjaaja että mamma odottivat yhteentörmäystä).

Seisominen seuraamisen yhteydessä    10
Nappisuoritus, vaikka riemu oli tässä kohtaa jo Eellä ihan katossa.

Estehyppy    8
Tämä liike suoritettiin viimeisenä, luoksetulon jälkeen ja ilmeisesti tuo aiemmin mainittu ruopaisu venäytti tms. hiukan Een varvasta kun esteelle siirryttäessä vaikutti pikkuisen arkovan etujalkaansa. Ei kuitenkaan ontunut, mutta hypyssä osui hiukan esteeseen ja siitä pistevähennys.

Kokonaisvaikutus    10
"Tätä suoritusta oli ilo seurata. Välillä melkein henki salpaantui. Tuo asenne on kerrassaan ihana. Tällaisen miehen ottaisin itselleni koska vaan"
-Salme Mujunen -


Pistemäärä 179p, 1.palkinto, sijoitus 2.


Hengissä siis selvittiin ja vieläpä sangen mallikkaasti. Mamman jännitys ei lamannut perroherraa vaan Ee porskutti juuri sillä omalla innollaan mihin olemme treeneissäkin tottuneet. Olen erityisen iloinen juuri siitä, etten tällä kertaa omalla olemuksellani sabotoinut osaavan ystäväni suoritusta.
Kiitos kaikille tämän mahdolliseksi tehneille kanssatreenaajillemme vuosien aikana. 
Erityisesti Pivesin toko-ryhmälle, jota ilman en koskaan olisi uskaltanut moiseen ryhtyä.


Alokasluokan kolme parasta
Kuva: Itä-Hämeen Koirakerho

1 kommentti:

  1. Ihan tippa linssissä luin teidän iloisesta tokokokeesta. Halit ja onnea!
    t. Taina ja Aromäen koko lauma

    VastaaPoista